مقایسه پرستاری و مامایی2021-10-31
پرستاری یا مامایی برم؟ مقایسه صفرتاصد این دو رشته محبوب سایت مشاور
کلیه وظایف ماما از جمله زایمان در منزل و همچنین مراقبتهای قبل و پس از آن بر اساس نظارت شبکه پزشکی کشور صورت میگیرد. به طور خلاصه، هر دو حرفه از اهمیت بسیاری برخوردارند و نیازمند مهارتها، دانش و تعهد بالا هستند. انتخاب بین مامایی و پرستاری بستگی به علاقه و توانایی شخص دارد، اما هر دو حرفه میتواند به بهبود وضعیت سلامت و کیفیت زندگی افراد کمک کند. مامایی به زنان در هر مرحله از فرآیند بارداری و زایمان کمک میکند، شامل مشاوره، آموزش، حمایت روحی و فیزیکی و مراقبت از زنان و نوزادان پس از زایمان میشود. آنها با ارائه مشاورههای بهداشتی، انجام آزمونهای پیشگیری و ارائه مراقبتهای پزشکی اساسی، به افزایش سطح سلامت و بهبود نتایج زایمان کمک میکنند.
پیشرفت شغلی رشته پرستاری باتوجه به سابقه کار و مدرک تحصیلی مشخص میشود. برای یک کارشناس ارشد پرستاری یا دکترای پرستاری سر پرستار شدن در محل اشتغال یا فعالیت به عنوان سوپروایزر ایستگاه های پرستاری میتواند بالاترین و بهترین فرصت شغلی برای داوطلبان باشد. اما از حق نگذریم شرایط پیشرفت برای رشته مامایی میتواند خیلی بیشتر باشد. اول از همه تبریکات فراوان برای شمایی که انقدر زحمت کشیدید و با نتیجه درخشانی که گرفتید تونستید به مرحله انتخاب رشته های پیراپزشکی برسید. همه ما میدونیم که کسب این رتبه ها در کنکور تجربی اصلا کار راحتی نیست و حتما شما صد درصد خودتون رو برای این کار گذاشتید.
در اینجا دانشگاه و رتبه سهمیه و کشوری و درصد دروس را در رشته پرستاری و مامایی مشاهده می کنید. هم چنین دانشجوی متقاضی تغییر رشته، باید رتبه بهتری نسبت به آخرین رتبه قبولی رشته پرستاری در کنکور سراسری کسب کرده باشد. بر اساس جدول بالا مشاهده میکنید که ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد مامایی در دانشگاههای پذیرنده برابر با تعداد 91 نفر است. بر اساس جدول بالا مشاهده میکنید که ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد مامایی در دانشگاههای پذیرنده برابر با تعداد 88 نفر است. در یک نگاه کلی اگر قصد دارید در آینده در جایگاه آموزش و هیات علمی فعالیت کنید بهتر است در گرایش مامایی ادامه تحصیل دهید. اما اگر قصد دارید در آینده کلینیک و یا مطب شخصی داشته باشید و صرفا در این زمینه فعالیت کنید بهتر است مهارت مشاوره را کسب کنید تا بهتر بتوانید مددجویان خود را مدیریت کنید.
اگر بخواهیم به عنوان مشاوری که با تحقیقات میدانی درباره شرایط شغلی رشته های پرستاری و اتاق عمل و بیهوشی به شما پیشنهادی درباره انتخاب رشته پیراپزشکی بدهیم اولویت بندی رشته های مذکور به ترتیب اتاق عمل، پرستاری، هوشبری و مامایی خواهد بود. میتوانید پیش از انتخاب رشته از تست های شخصیت شناسی استفاده کنید و یا از مشاور روانشناسی که شما را به خوبی میشناسد کمک بگیرید. اگر هم میخواهید در مقابل کمک گرفتن از شخص آگاه و دلسوز مقاومت کنید و باتوجه به صلاحدید خودتان انتخاب کنید باید چند مولفه را برای انتخاب رشته پرستاری در شخصیت و شرایط زندگی خودتان در نظر بگیرید. فعالان و فارغ التحصیلان مشغول به کار در رشته هوشبری بیشترین اعتراضات خود را درباره ثابت بودن شرایط شغلی و درآمد این رشته دارند. شاید حتی برخی از افراد ادعا کنند که رشته هوشبری برای کسی خوب است که به یک حقوق ثابت حدود 10 تا 18 میلیون تومانی راضی باشند و خیلی به فکر پیشرفت و حقوق های نجومی نباشند. در مقایسه پرستاری یا مامایی باید گفت در رشته پرستاری بر خلاف رشته مامایی هر دو گروه خانمها و آقایان قابلیت ادامه تحصیل را خواهند داشت ولی معمولا نسبت موفقیت خانمها بیشتر می باشد چون روحیات مناسب تری برای این رشته دارند.
اما در حال حاضر امکان تغییر رشته از مامایی به پرستاری میسر نبوده و فارغ التحصیلان رشته مامایی برای تغییر رشته می توانند سایر رشته های کنکور ارشد وزارت بهداشت را انتخاب کنند. داوطلبان برای اطلاع از لیست رشته های مجاز ارشد با مدرک لیسانس مامایی می توانند دفترچه آزمون کنکور ارشد وزارت بهداشت را مطالعه کنند. خوشبختانه هردو رشته از رشتههای پیراپزشکیهای کنکور تجربی هستند و طرفداران زیادی دارند. به جز انتخاب این دو رشته باید بدانید قبولی در این دو رشته نیز بسیار از رشتههای دیگر سختتر است. شما برای رشته مامایی باید دوره تحصیلی 4 ساله و حدود 130 واحد درسی را بگذرانید تا بتوانید تا مقطع کارشناسی ارشد و دکتری درس خود را ادامه دهید. دانشجویان رشته مامایی که قصد تغییر رشته از مامایی به پرستاری را دارند بایستی حتما شرایط انتقالی و تغییر رشته از مامایی به پرستاری را مطالعه کرده و در صورت برخورداری از شرایط لازم، مراحل اداری مورد نیاز تغییر رشته را انجام دهند.
مامایی یک حرفهی پزشکی است که به زنان در زمان بارداری، زایمان و پس از زایمان کمک میکند. تکنسین اتاق عمل به طور کلی در اتاق های عمل مشغول به کار است و درواقع پشت صحنه اعمال جراحی است. شاید یک کارشناس اتاق عمل در کلینیک ها جراحی بینی و زیبایی کار کند و دستیار پزشک زیبایی باشد و درآمد خیلی خفنی از این طریق داشته باشد. شاید هم برخی از فارغ التحصیلان رشته اتاق عمل از ابتدا با پزشک مغز و اعصاب یا متخصص اطفال کار کرده باشد و به طور تجربی در بازار کار این زمینه فعالیت را انتخاب کرده باشد و باتوجه به زیر دست پزشک بودن، درآمد خیلی عجیب و غریبی نداشته باشند. البته بر اساس شرایط کاری مختلف تعداد شیفت ها و میزان تحصیلات افراد دولتی و یا خصوصی بودن محل کار آنها میزان حقوق دریافتی در رشته پرستاری متفاوت خواهد بود اما به طور کلی میانگین حقوق رشته پرستاری ۶ میلیون تومان تخمین زده شده است.
مشکل دیگر در مورد رشتههایی مثل پزشکی، وجود دوره طولانی تحصیل، بدون امکان کسب درامد تخصصی است. در واقع، غیر از دوره کارورزی، سایر خدماتی که یک دانشجوی پزشکی، در بخشهای بیمارستانی و درمانگاهی ارائه میکند، رایگان است و چون با هدف آموزش او صورت گرفته است، بابت آنها دستمزدی به او پرداخت نمیشود. یک ماما می تواند در بیمارستانها، زایشگاه ها، درمانگاه ها و مراکز بهداشتی و طرح پزشک خانواده فعالیت کند و همچنین طبق قوانین با داشتن مدرک کارشناسی اجازه دارد تا مطب دایر کند و خدمات بهداشتی و درمانی را ارائه دهد. بعلاوه می توانند آموزش، یادگیری و سرپرستی کارآموزان را به عهده بگیرند یا به عنوان سرپرست مراکز درمانی مشغول به کار شوند. پزشکی، یکی از چهار رشته دکتری حرفهای است که هفت سال، درس دانشگاهی و ۲ سال، طرح اجباری دارد، که بدون آن، تاسیس مطب، امکانپذیر نیست. سرشار از درسهای حفظی است که بیشتر آنها با شیمی و زیست مرتبط هستند و با دنیایی از اصطلاحات علمی و اسامی تخصصی سر و کار دارد که ورود آن، نیازمند داشتن مهارت کافی در زبان انگلیسی است.
یعنی دانشگاه قصد دارد افرادی را تربیت کند که در آینده در جایگاه آموزش خدمت رسانی کنند. بنابراین پیشنهاد کلی ما این است با توجه به اینکه شما در 2 الی 3 سال تحصیلات تکمیلی مهارت هایی در جهت ارتقا شغل آینده فرا می گیرید، پس باید متناسب با هدفتان در اینده گرایش مقطع ارشد را انتخاب کنید. این گرایش بیشتر به موضوع بارداری و فرایند زایمان (بخش زایشگاه و نوزادان)، بیماریهای زنان (در درمانگاه زنان) میپردازد. فارغالتحصیلان گرایش آموزش مامایی میتوانند در فیلدهایی همانند بهداشت و بیماریهای زنان و زایمان در مراکز بهداشت فعالیت کرده و یا به تدریس در این حوزه بپردازند. مامایی جامعه نگر درباره مسائل خانوادگی و اجتماعی با زنان در ارتباط بوده و آنها را در فرایند اتفاقات مهم زندگی مانند بارداری، فرایند زایمان، مراقبت از نوزاد و شیردهی حمایت میکند.
در ابتدا به معاونت سرپرستار منصوب می شوید مرحله بعدی سرپرستاری بخش خواهد بود که نارت برعملکرد تمامی پرستاران و ارزشیابی آنها را بعهده خواهید داشت.
ضرورت ایجاد استانداردهای مشخص و کیفیتی برای آموزش ماماییها، افزایش سطح دانش و تخصص ماماییها و ارتقاء شرایط کاری آنها میتواند به بهبود و توسعه بازار کار مامایی در ایران کمک کند. نکته منفی که شاید ما را در انتخاب بین رشته های پرستاری یا اتاق عمل برای انتخاب پرستاری مصمم تر کند، عدم امکان پیشرفت تحصیلی در ایران برای رشته اتاق عمل است. گرایش های ارشد رشته تکنولوژی اتاق عمل خیلی گرایش های پیشرفته ای در ایران نیستند و عملا فارغ التحصیل رشته کارشناسی نمیتواند پیشرفت خیلی زیادی در زمینه ادامه تحصیل داشته باشد و پیشرفت ها نهایتا پیشرفت تجربی و با افزایش سابقه کار خواهند بود. رشته مامایی و پرستاری هر دو از رشته های محبوب و پرطرفدار پیراپزشکی هستند. ✔️افرادی که به دنبال تغییر رشته تحصیلی خود از مامایی به پرستاری هستند بایستی تمام شرایط انتقالی و تغییر رشته را داشته باشند و این دسته از افراد برای آگاهی از شرایط مورد نیاز می توانند متن مقاله را مطالعه کنند.
در نظر بگیرید که رشته ی پرستاری را واقعا باید دوست داشته باشید چون که رشته ی سختی است. درآمد پرستاری بیشتر از مامایی است اما به شرطی که کارشناس مامایی فقط در حد کارشناس مامایی در بیمارستان ها فعالیت کند و چندجا فعالیت نداشته باشند. اگر در مقطع کارشناسی ارشد مامایی تحصیل کنید میتوانید شرایط بهتری را از نظر شغلی و اعتبار فعالیت تجربه کنید اما بازهم یک متخصص زنان بار فعالیت حرفه ای را روی شما می اندازد و قرار است در محیط کاری بیمارستانی تحت فشار باشید. اگر سوالی هم پیش آمد ، حتما در بخش نظرات بپرسید تا شما را راهنمایی کنیم. پرستاری و مامایی دو رشته پرطرفدار علوم پزشکی هستند که بازار کار آنها عالی بوده و از امنیت شغلی بالایی برخوردار هستند. ما سعی داشتیم در این مقاله به مقایسه رشته مامایی با پرستاری بپردازیم و نقاط قوت و ضعف هر یک را برای شما توضیح دهیم.
برای تغییر رشته از مامایی به پرستاری، دانشجویان واجد شرایط می بایست به دانشگاه محل تحصیل خود در همان دانشگاه درخواست دهند. در صورت تایید درخواست، دانشجویان می توانند در رشته پرستاری همان دانشگاه مشغول به تحصیل شوند. اما برخی دیگر از دانشجویان علاوه بر تغییر رشته از مامایی به پرستاری، خواستار تغییر دانشگاه محل تحصیل خود نیز هستند که در این صورت درخواست دانشجوی متقاضی، علاوه بر دانشگاه محل تحصیل، بایستی مورد تایید دانشگاه محل تحصیل نیز قرار بگیرد. در صورت تایید هر دو دانشگاه مقصد و مبدا، دانشجویان می توانند در رشته پرستاری دانشگاه مقصد خود مشغول به تحصیل شوند. داوطلبانی که تمامی شرایط مورد نیاز برای انجام تغییر رشته از مامایی به پرستاری و همچنین شرایط انتقالی به این رشته در یک دانشگاه دیگر را داشته باشند، می توانند برای تغییر رشته از طریق ثبت درخواست به دانشگاه مقصد اقدام کنند. در صورت پذیرش شرایط و انجام مراحل اداری مورد نیاز، داوطلبان می توانند در رشته پرستاری مشغول به تحصیل شوند.
میزان حقوق و درآمد رشته مامایی به عواملی مثل محل کار (دولتی یا خصوصی)، سابقه کار، مهارت و تخصص ماما، و همچنین شهر محل کار بستگی داره. حداقل درآمد یک ماما در مراکز دولتی حدود 5 تا 7 میلیون تومان در ماه هست. اما ماماهایی که سابقه کار و تخصص دارند، میتونند تا بالای 15 میلیون تومان در ماه هم درآمد داشته باشند. علاوه بر حقوق ثابت، ماماها از مزایایی مثل بیمه، اضافه کاری و کارانه هم بهرهمند میشن. با توجه به افزایش سخت گیری های مربوط به تغییر رشته از مامایی به پرستاری، داوطلبان می توانند با مراجعه به کارشناسان دانشگاه، از سایر شرایط تغییر رشته مطلع شوند.
اگر شما نیز به رشته مامایی علاقه دارید، میتوانید با کمک گرفتن از نکات مشاوره ای کنکور، از راههای رسیدن به این رشته آگاه شوید. اما برخی از ماماها به دلیل محدودیتهای مالی یا عدم دسترسی به منابع آموزشی، نمیتوانند به روز رسانی دانشهای خود را انجام دهند. این موضوع میتواند به کاهش کیفیت خدمات مامایی منجر شود و خطراتی برای سلامت مادر و نوزاد به همراه داشته باشد. به طور کلی، ماماها باید دارای مهارتهای تخصصی، تجربه و دانش کافی در زمینه مامایی باشند تا بتوانند به بهترین شکل ممکن به زنان باردار و نوزادان خدمت کنند. در دوران قدیم، مامایی به عنوان یک حرفه عملیاتی بود و افراد زن در جامعه به عنوان ماماها شناخته میشدند. آنها تجربههای خود را از نسل به نسل منتقل میکردند و بدون داشتن آموزشهای رسمی، از مهارتهای خود برای کمک به زنان در زمان زایمان استفاده میکردند.
دانشجویان رشته پرستاری هم می توانند تا مقطع ارشد و دکتری ادامه تحصیل دهند. راه های مختلفی برای تغییر رشته از مامایی به پرستاری وجود داشته و افراد با انجام مراحل مورد نیاز، می توانند رشته تحصیلی خود را از مامایی به پرستاری تغییر دهند. برخی داوطلبان به دنبال تغییر رشته از طریق کارنامه سبز بوده و برخی دیگر از داوطلبان به دنبال شرکت در کنکور ارشد و ورود به رشته پرستاری هستند که در ادامه مقاله اطلاعات کاملی در خصوص راه های مختلف تغییر رشته از مامایی به پرستاری ارائه شده است. دانشجویان مقطع کارشناسی رشته مامایی بدون هیچگونه گرایشی این رشته را پشت سر میگذرانند. اما در صورت تمایل به ادامه تحصیل در مقطع ارشد نیاز است تا بر اساس علاقه و استعداد خود از میان گرایشهای مختلف کارشناسی ارشد مامایی یکی از آنها را انتخاب کرده و به ادامه تحصیل در رابطه با آن بپردازند. معمولا بچه ها در مورد رشته های پیراپزشکی می پرسند که رشته مامایی بهتره یا پرستاری؟ در این مقاله می خواهیم به بررسی این دو رشته بپردازیم.
انواع آزمایشگاه تشخیص پزشکی، پاتوبیولوژی و سیتوژنتیک، تنها یک نمونه از این مشاغل است. همچنین، پزشک میتواند، به شرط گذراندن دورههای مرتبط، یک مرکز مشاوره ژنتیک تاسیس کند و به مشاوره در این حوزه بپردازد. برای حل این چالش، لازم است دولت و سازمانهای مربوطه برنامهها و طرحهای مناسبی برای ارتقاء آموزشها و افزایش دسترسی ماماها به آخرین دانشها ارائه دهند. استخدام ماماها با تجربه و متخصص معمولا با هزینههای بالا همراه است و بسیاری از مراکز بهداشتی و درمانی، به دلیل محدودیتهای مالی، قادر به استخدام این نیروها نیستند. برای ورود به این حرفه، ماماها باید دارای مهارتهای خاص و ضروری باشند تا بتوانند به خوبی و با دقت بالا برای مراقبت از مادر و نوزاد اقدام کنند.
به منظور رفع دغدغه داوطلبان، برای این دسته از افراد، امکان تغییر رشته از مامایی به پرستاری وجود داشته و افراد در صورت بهره مندی از شرایط لازم، می توانند برای تغییر رشته خود از مامایی به پرستاری اقدام کنند. برخی داوطلبان پذیرفته شده کنکور سراسری در رشته مامایی قصد تغییر رشته از مامایی به پرستاری را دارند که برای این دسته از داوطلبان، امکان تغییر رشته از مامایی به پرستاری فراهم شده است. داوطلبان می توانند از طریق کارنامه سبز و یا با مراجعه حضوری و ثبت درخواست تغییر رشته از دانشگاه مقصد، اقدام به تغییر رشته خود از مامایی به پرستاری نمایند. جزو رشته های پیراپزشکی بوده و هر ساله تعداد زیادی از داوطلبان خانم مجاز به انتخاب رشته کنکور، نام این رشته را در فرم انتخاب رشته خود وارد می کنند. پس از انتخاب رشته مامایی در فرم انتخاب رشته و پذیرش در این رشته، داوطلبان کنکور به عنوان دانشجوی این رشته می بایست چهار سال تحصیلی را پشت سر گذاشته تا مدرک کارشناسی رشته مامایی را دریافت کنند.
حتی اگر تصمیم دارید خودتان انتخاب رشته تان را انجام دهید و برای اولویت بندی رشته های پیراپزشکی مد نظرتون از مشاور کمک نگیرید، بازهم سعی کنید به کمک نرم افزار های آنلاین انتخاب رشته اولویت بندی های خود را لیست بندی کنید. تا با رتبه ای که دارید بهترین رشته و دانشگاه را قبولی شوید و بعدا نیازی به استفاده از کارنامه سبز کنکور و یا تغییر رشته در دانشگاه نداشته باشید. فکر نکنم رشته پرستاری نیاز به معرفی کردن داشته باشد اما برای کامل کردن اطلاعات شما باید بگوییم رشته پرستاری تقریباً 4 تا 5 سال طول میکشد و باید حدود 130 واحد درسی را شامل دروس پایه، تخصصی، اصلی و عمومی بگذرانید. دانشجویان این رشته میتوانند تا مقطع ارشد و دکتری تحصیلات خود را ادامه دهند. امکان ادامه تحصیل برای دانشجویان رشته پرستاری در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا نیز امکان پذیر است. جایگاه رشته مامایی در ایران بسیار مهم و حیاتی هست و به دلیل نقش حیاتی ماماها در سلامت مادر و نوزاد، تقاضا برای این رشته همیشه بالا بوده.
ما سعی داریم در این مقاله شما را با ویژگیهای هر یک آشنا کنیم و به مقایسه رشته مامایی با پرستاری بپردازیم. تحصیل در رشته مامایی تنها برای داوطلبان خانم کنکور سراسری امکان پذیر بوده و داوطلبان خانم در صورت علاقه به رشته مامایی می توانند این رشته را در فرم انتخاب رشته خود وارد کنند. داوطلبان می بایست توجه داشته باشند که ظرفیت رشته مامایی بسیار کمتر از رشته های پیراپزشکی دیگر بوده و قبولی در رشته مامایی سخت و ارزشمند می باشد. داوطلبانی که قصد شرکت در آزمون کارشناسی ارشد مامایی را دارند، برای کسب موفقیت در این آزمون لازم است برنامهریزی صحیح و دقیقی داشته باشند. در این بخش از مقاله به چند نکته بسیار مهم جهت بالا بردن درصد موفقیت در کنکور ارشد مامایی اشاره میکنیم. گرایش مدیریت مامایی از جمله رشتههای جدید کارشناسی ارشد مامایی است که در سالهای اخیر شاهد راهاندازی آن بودهایم.
بر همین اساس داوطلبانی که وارد این رشته شدهاند در صورت احراز شایستگیهای لازم و داشتن تلاش میتوانند جذب فضاهایی مانند درمانگاهها، مراکز بهداشتی، بیمارستانها، زایشگاهها، مدارس و غیره شوند. رشتههای مجاز برای شرکت در آزمون ارشد مامایی طبق آخرین اطلاعیه سازمان سنجش پزشکی در بخش ذیل آمده است. چنانچه رشته داوطلبان در لیست مدارک مورد قبول برای شرکت در آزمون ارشد مامایی نباشد امکان ثبتنام و شرکت در آزمون میسر نخواهد بود. در حال حاضر مدیریت مامایی و پرستاری از مهمترین بخشهای درمانی بیمارستان بوده که جهت برقراری ایمنی و سلامت بیماران راهاندازی شده است. فارغالتحصیلان میتوانند به عنوان مدیر و یا سرپرست قسمتهای مختلف درمانی و همچنین سوپروایزر آموزشی در فضای بیمارستانها فعالیت کنند. همچنین امکان احراز پستهای ستادی و مدیریتی در مراکز درمانی و بهداشتی برای دانشآموختگان این گرایش وجود دارد.
این رشته با توجه به لزوم شناخت و آشنایی ماما و پرستاران نسبت به اصول و مبانی مختلف مدیریت در مقطع ارشد ارائه شده است. مامایی از جمله رشتههای پرطرفدار گروه علوم پزشکی محسوب شده که دانشجویان آن در دو زمینه آموزشی و همچنین ارائه خدمات به کسب مهارتهای لازم میپردازند. فارغالتحصیلان این رشته در آینده خواهند توانست در جهت حفظ سلامت مادران و کودکان فعالیت کنند. نکته منفی که انتخاب رشته پرستاری دارد، شیفت شب و ساعات کاری بدون محدودیت و حتی بدون استراحت است و بسیاری از کسانی که این روز ها به عنوان پرستار کار میکنند، “اگر فقط برای داشتن درآمد بالا” پرستاری خوانده باشند از این رشته ناراضی اند. اما واقعیت این است که اگر به رشته ای که میخوانید علاقه داشته باشید و برای آن تلاش کافی انجام دهید، رشته پرستاری میتواند از نظر بازار کار از رشته های دیگر پیراپزشکی بهتر باشد.
به رغم این كه ماماها طیف متنوعی از خدمات را در بخش های دولتی ارائه می دهند تعرفه ای در ازای این خدمات دریافت نمی كنند. جهت ویزیت آنلاین بدون نیاز به حضور توسط پزشکان با تجربه اینجا کلیک کنید. دوستان عزیز برای انتخاب هر رشته بستگی به نوع سلیقه و انتخاب فرد دارد که شما می توانید وارد این مقاله شوید تا توضیحات را به صورت کامل ببینید. برای آنکه در گرایشی موفق ترین خود باشید لازم است ابتدا با علایق، روحیات و اهداف خود آشنا شوید. اگر خودتون یا اطرافیانتون دردهایی در زانو، گردن یا کمر دارید یاحتی ناهنجاری هایی مثل گودی کمر و پای ضربدری دارید قبل از هر کاری با زدن روی این لینک یه نوبت ویزیت 100% رایگان و آنلاین از متخصص دریافت کنید .
انتخاب درست گرایش مقطع ارشد می تواند سرنوشت شغلی شما را تحت تاثیر قرار دهد. بر اساس ویژگیها، سختیها و حساسیتهای رشته مامایی داشتن حوصله و صبر هنگام رویارویی با بیماران، داشتن روابط اجتماعی خوب و همچنین برخورداری از توان روحی و جسمی کافی از جمله خصوصیات لازم برای دانشآموختگان در این رشته به شمار میآید. تغییر رشته از مامایی به رشته های دیگر می تواند یک تصمیم مهم و چالش برانگیز باشد. با این حال، با برنامه ریزی دقیق و تلاش مستمر، می توانید به اهداف خود دست پیدا کنید. مهم ترین نکته این است که علاقه و توانایی های خود را بشناسید و بر اساس آن ها تصمیم بگیرید.
پرستار علاوه بر خدمات درمانی مسئول آموزش و برقراری ارتباط با مددجو و آماده سازی اوست. پرستاری با تمایل برای سلامتی افراد و فراهم کردن راحتی و اطمینان خاطر برای بیماران آغاز شد. پرستاری یکی از کلیدی ترین اعضای تیم مراقبتهای بهداشتی درمانی است که نقش او در کنترل بیماریها، مراقبت حمایتهای جسمی، روحی و روانی و اجتماعی بیماری از سوی بزرگان علم پزشکی نوین مورد تایید قرار گرفته است. در مقابل طول دوره رشته پرستاری تا فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی حدودا 4 الی 5 سال طول میکشد. در این رشته نیز همانند مامایی، دانشجویان باید 130 واحد درسی را بگذرانند.
رشته پرستاری نیز همانند مامایی تا مقطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز تدریس میشود. به همین علت بهتر است که این رشته محدود شده یا حتی حذف شده و به جای آن مانند گذشته نرس ماما تربیت شود. به هر حال از مراکزی که یک ماما می تواند در آنها مشغول به کار شود، می توان بیمارستان ها، زایشگاه ها، درمانگاه ها و مراکز بهداشتی را ام برد. نیز ماما طبق قوانین حاضر در صورت داشتن مدرک کارشناسی می تواند مطب دایر کرده و در آن به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی پرداخت. هم چنین برخی متقاضیان علاقه مند به تغییر رشته از مامایی به پرستاری، به دنبال شرکت در کنکور ارشد وزارت بهداشت و ورود به رشته پرستاری هستند.
در ایران نیز این رشته از اهمیت بالایی برخوردار است و بازار کار مامایی در این کشور نیز به طور مداوم در حال توسعه و رشد است. درسهای این رشته شامل دروس عمومی پزشکی مانند آناتومی، فیزیولوژی، پاتولوژی و داروشناسی به همراه دروس ویژهی مامایی مانند مراقبت پیشگیرانه و ارتقاء سلامت زنان، مراقبت از زنان باردار و نوزادان، مدیریت بیماریهای زنانی و نوزادان و آموزش بهداشت جنسی و بارداری است. در معرفی رشته مامایی باید گفت که ماما یا مامایی، فردی است که دارای مهارتها و دانشهای لازم برای ارائه مراقبتهای پیشگیری، توانبخشی و درمانی به زنان در طول دوره بارداری، زایمان و پس از آن است. در این مطلب اطلاعات جامعی در پاسخ به سوال رشته مامایی بهتره یا پرستاری ، در اختیار داوطلبان قرار داده شد. برای آگاهی از رتبه لازم برای قبولی در دانشگاه های سراسری و آزاد می توانید با مشاوران ” پاسخ با ما “ تماس بگیرید.
در مرحله بالاتر وارد سیستم اداری دانشگاه خواهید شد البته سوپروایزر ومترون نیز وظایف بالینی درمانی ندارد و بیشتر نقش مدیریتی دارند.ولی بعد از مترون به دفتر پرستاری دانشگاه خواهید رفت و مدیریت بر کل مجموعه برعهده شما خواهد . مرحله بالاتر کاری شما انتصاب به سوپروایزی خواهد بود که بسته به نوع مثلا سوپروایزر آموزش ، ارتقای سلامت و بالینی و سوپروایزر شب ( که جانشین رییس بیمارستان در شیفت های شب بیمارستان می باشد ) وظایف متفاوتی را خواهید داشت . از نظر جایگاه اجتماعی و دید جامعه مامایی نسبت به پرستاری در جامعه ما برتری دارد و دید عمومی جامعه به این رشته بصورت سنتی بهتر می باشد . این رشته قابلیت کار در بخش خصوصی بصورت انفرادی و تاسیس مطب را دارد و فرد کار در بیمارستان ها و کار گروهی را هم می تواند انجام دهد. علاوه بر مقاله بالا شما میتوانید با موسسه کنکوری حرف آخر اطلاعات بیشتری در زمینه رشتههای دیگر کسب کنید و همچنین میتوانید با مشاوران برتر ما به جواب سؤالات خود برسید.
در حالت کلی رشته پرستاری یک رشته سخت در نظر گرفته می شود و به همین دلیل دانشجویان باید قبل از انتخاب این رشته حتما با شرایط کاری و درآمد آن آشنایی کامل داشته باشند تا بتوانند مقایسه راحت تری داشته باشند. مامایی به دلیل اینکه به صورت مستقیم با سلامت مادر و جنین در ارتباط است باید در آن صبر و حوصله بسیار زیادی به کار برده شود. امکان دارد در طول این دوره های مراقبتی، شرایط مادر و یا جنین بحرانی شود و در آن زمان است که به دلیل اینکه ماما وظیفه مراقبت از آنها را برعهده دارد، نهایت تلاش خود را بکند که با مادر قوت قلب دهد و سلامت هردوی آنها را تامین کند. در حوزه بهداشت نه درمان البته نیاز به گروه مامایی از پرستاری بیشتر می باشد. و معمولا در هر مرکز بهداشتی و درمانی شهری یا روستایی بسته به جمعیت ماماها مشغول فعالیت هستند. علاوه بر این ماماها بصورت ویزیت آنلاین و یا حضوری در مطب هم متوانند درآمد داشته باشند.
مامایی یکی از شاخههای پرکاربرد و حیاتی در علوم پزشکی است که مسئولیت اصلی آن ارائه مراقبت و پشتیبانی به زنان باردار و زنان در دوره زایمان است. آنها مسئولیتهای بسیار مهمی را در زمان زایمان و پس از آن بر عهده دارند و به مادر و نوزاد در حفظ سلامتی و بهبودی کمک میکنند. امروزه، مامایی به عنوان یک حرفه پر از چالش و پیچیدگی شناخته میشود و افرادی که به این حوزه وارد میشوند، باید دارای تعهد، اخلاق حرفهای و دانش بالا باشند تا بتوانند به خوبی واجبات خود را انجام دهند و به مادران و نوزادان کمک کنند. ماما یا مامایی به عنوان یکی از کادرهای درمانی کلیدی در سیستم بهداشت معرفی میشود که با ارائه مراقبتهای اساسی و اولیه به زنان و نوزادان موجب کاهش مرگ و میر و افزایش سلامت مادران و نوزادان میشود. این حرفه از اهمیت بسزایی برخوردار است زیرا ماماها با ارائه مراقبتهای لازم به زنان باردار و نوزادان میتوانند به پیشگیری از مشکلات جدی مادران و نوزادان کمک کنند و مرگ و میر در این دورهها را کاهش دهند.
رشته مامایی 4 سال تحصیل برای فارغ التحصیلی در رشته کارشناسی نیاز دارد. البته لازم به ذکر است که دانشجویان مامایی پس از فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی میتوانند در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز ادامه تحصیل دهند. همچنین داوطلبانی که شرایط انتقالی تغییر رشته از مامایی به پرستاری را ندارند، می توانند مجددا در آزمون سراسری شرکت کرده و در صورت کسب رتبه مناسب برای قبولی در رشته پرستاری، نام این رشته را در فرم انتخاب رشته خود انتخاب کنند. در صورت پذیرفته شدن در رشته پرستاری و دانشگاه مورد نظر، افراد بایستی از رشته مامایی انصراف داده و پس از آن می توانند در رشته پرستاری مشغول به تحصیل شوند. برای تغییر رشته از مامایی به پرستاری، برخورداری از شرایط انتقالی و تغییر رشته ضروری می باشد.
واژه ماما به معنای همراه زن است که با تاریخچه طولانی که دارد مهارت آن نسل به نسل منتقل شده است. اما مهاجرت از یک کشور به کشور دیگر نیاز به مطالعه دقیق شرایط محلی، مهارتها و مجوزهای لازم دارد تا بتواند با موفقیت انجام شود. ماماها باید دارای مهارتهای ارتباطی بالا باشند تا بتوانند با بیماران، خانوادهها و تیم درمانی به خوبی ارتباط برقرار کنند و به عنوان یک عضو موثر در تیم درمانی عمل کنند. این دانش به آنها کمک میکند تا بتوانند به درستی علائم فیزیولوژیکی زنان باردار را تشخیص دهند و مشکلاتی که ممکن است برای آنها پیش بیاید را پیش بینی کنند. صبور باشد، ارتباط خوب با مادر و بیمار برقرار کند و اینکه در شرایط سخت و اورژانسی تسلط و تمرکز در کار داشته باشد و در قبال مادر مسئولیت پذیر باشد و این زمانی محقق میشود که به کارتان علاقه داشته باشید. پس بدانید و آگاه باشید که اگر پرستاری بخوانید به هرحال در محیط های بیمارستانی فعالیت میکنید و مستقیما با بیمار در تماس خواهید بود.
در این گرایش دروسی از جمله پزشکی قانونی و مامایی، تجاوز و خشونت علیه کودکان و زنان، قوانین و مقررات جرمشناسی و غیره ارائه میشود. با توجه به این امر فارغالتحصیلان در فضای کاری علاوه بر انجام امور مامایی، فرایند قانونی مشکلاتی که در این حوزه به وجود میآید را نیز بررسی کرده و بر عهده دارند. نیاز به ماما در بسیاری از کشورهای دنیا، امکان دریافت ویزای کار، درآمد مناسب، کیفیت بالای زندگی از جمله دلایل مهمی هستند که ماما هارو علاقمند به مهاجرت میکنه. البته، مهاجرت با رشته مامایی نیاز به شرایطی داره مثل تسلط به زبان کشور مقصد، معادلسازی مدرک تحصیلی و گذراندن آزمونهای لازم. در بین رشته های دانشگاهی که وجود داره، بعضی از رشته ها هستند که فقط پذیرش آقایان یا فقط پذیرش خانم ها دارند!
از طرف دیگر، پرستاری به فرایند مراقبت از بیماران در بیمارستان، مراکز بهداشتی و درمانی، خانههای سالمندان و سایر مکانهای مراقبتی اطلاق میشود. ماماییها در برخی مناطق از کشور ممکن است با مشکلات اقتصادی و عدم دسترسی به تجهیزات و منابع لازم برای انجام کار خود مواجه شوند. از سوی دیگر، با افزایش تعداد دانشجویان در رشته مامایی، رقابت برای یافتن شغل مناسب نیز افزایش یافته است. این موضوع میتواند منجر به ارائه مراقبتهای ناکارآمد و نامناسب توسط ماماها شود و در نتیجه بر کیفیت مراقبتها تاثیر منفی بگذارد. عدم دسترسی به آموزشهای لازم و بهروز نیز یکی دیگر از چالشهای اساسی در رشته مامایی است.
به همین دلیل، برخی از ماماها ممکن است به دنبال فرصتهای شغلی و زندگی بهتر در کشورهای دیگر بازرسی کنند. نکته منفی دیگری که کارشناس بیهوشی در بازار کار تجربه میکند، زیر نظر دکتر بیهوشی و تحت فرمان و نظارت شدید وی کار کردن است. وظیفه کارشناس بیهوشی دستیاری پزشک متخصص بیهوشی در زمان بیهوش کردن بیمار و بررسی و مانیتورینگ شرایط بیمار است. در ضمن این رشته قابلیت ادامه تحصیل تا رده دکترا را نیز دارد و می توان بعد از آن استاد دانشگاه های پرستاری شد. ماماها همچنین مسئول پیگیری سلامت جنین و معاینات ادواری مادران حامله می باشند و این مسئله نیز بدلیل پیچیده شدن روزمره معاینات غربالگری جنین از نظر احتمال بیماری های ژنتیکی و مادرزادی مسئولیت زیادی را متوجه این گروه می کند . بحث ما در اینجا درمورد دوره لیسانس پرستاری ومامایی است که از نظر میزان دوره تحصیلی یکسان می باشند.
هدف از این گرایش تربیت و آموزش نیروی انسانی توانمند، آگاه و متعهد بوده تا در بخش راهنمایی و مشاوره در حوزههای مختلف مامایی مانند مشاوره باروری و فرزندآوری، نوزاد و کودک، مشاوره جنسی، مشاورههای مربوط به قبل از ازدواج و غیره به انجام خدمترسانی بپردازند. یا محل کار که ماماهایی که در بیمارستانها و مراکز دولتی کار میکنند، حقوقشان طبق قانون کار محاسبه میشود؛ اما ماماهایی که در مراکز خصوصی و مطبهای خصوصی کار میکنند، حقوقشان توافقی است. و همچنین سابقه کار که ماماهایی که سابقه کار بیشتری دارند، حقوقشان بیشتر از ماماهایی هست که سابقه کار کمتری دارند. با توجه به نیاز روزافزون به خدمات مامایی، پیشبینی میشه که بازار کار این رشته در آینده هم خوب باشه. رشته مامایی یکی از حوزههای حیاتی در سیستم بهداشت و درمان کشور است که با چالشهای مختلفی روبهرو است.
دانشجویانی که مایل به تغییر رشته از مامایی به پرستاری هستند، می توانند از طریق کارنامه سبز نیز برای تغییر رشته خود اقدام کنند. برای تغییر رشته از مامایی به پرستاری از طریق کارنامه سبز، شرایط متفاوتی وجود داشته و داوطلبان می بایست از تمامی شرایط مورد نیاز برخوردار باشند تا اجازه انجام تغییر رشته را داشته باشند. ظرفیت پذیرش دانشگاهها بر اساس شهر و سال آزمون متفاوت بوده و همواره با تغییراتی همراه است. در ادامه اطلاعاتی در خصوص ظرفیت پذیرش گرایشهای کارشناسی ارشد مامایی روزانه و شهریهپرداز سال ۱۴۰۱_ ۱۴۰۰ را آوردهایم. گرایش باروری از جمله رشتههای محبوب در مقطع ارشد مامایی محسوب میشود. دانشجویان با تحصیل در این گرایش درباره موضوعات متعدد بهداشت باروری مانند تغذیه، امور جمعیتی، اپیدمیولوژی، حقوق و روشهای پیشرفته در خصوص باروری و ناباروری اطلاعات لازم را کسب میکنند.
رشته مامایی یکی از حوزههای مهم در حوزه بهداشت و درمان است که به مراقبت از زنان باردار، زایمان و پس از آن میپردازد. ماماها نقش بسیار مهمی در ارتقای سلامت زنان و نوزادان دارند و از آنجایی که این حرفه نیاز به مهارتهای خاص و تخصصی دارد، ماماها باید آموزشهای لازم را دریافت کنند. رشته مامایی یکی از حوزههای پزشکی است که به مراقبت و پشتیبانی زنان در طول دوره بارداری، زایمان و پس از آن میپردازد. این حرفه از اهمیت بسیاری برخوردار است زیرا ماماها نقش بسیار مهمی در ارتقای سلامت زنان و نوزادان دارند. در محل خدمت بچه های رشته اتاق عمل فشار کاری و دقت نظر بیشتری را تجربه میکنند.
اگر شما هم در حین انتخاب رشته کنکور سراسری، تفاوت های دو رشته مامایی و پرستاری را نمیدانید، پس این مقاله را تا انتهای آن مطالعه کنید. اطلاعات مربوط به ظرفیت پذیرش ارشد مامایی در دانشگاهها را میتوانید با دانلود دفترچه انتخاب رشته بهدست آورید. این اطلاعات به داوطلبان کمک میکند تا برنامهریزی بهتری جهت قبولی در دانشگاه داشته باشند. از موارد بسیار مهم برای متقاضیان کارشناسی ارشد مامایی اطلاع از دروس امتحانی و منابع آن برای افزایش موفقیت در آزمون است. در ادامه مقاله لیستی از دروس امتحانی تخصصی اجباری و اختیاری ارشد مامایی را برای شما عزیزان قرار میدهیم. بسیاری از دانشآموختگان این رشته تحصیلی، ترجیح میدهند در مطب خصوصی خودشان کار کنند.
به طور کلی، حفظ سلامت زنان و نوزادان یک اولویت بسیار مهم در جوامع است و ماماها با نقش وظیفهشان، به ارتقای این سلامت کمک بسیاری میکنند. از این رو، اهمیت این رشته در جامعه بسیار بالا بوده و افرادی که به عنوان ماماها فعالیت میکنند، باید دارای دانش، مهارت و تجربه کافی باشند تا بتوانند بهترین خدمات را به زنان و نوزادان ارائه دهند. در این مقاله به معرفی کامل رشته مامایی و توضیحاتی درباره این رشته، نقش وظایف ماما، مهارتهای لازم برای این حرفه و اهمیت این حوزه پرداخته خواهد شد. در رشته پرستاری بعد از پایان تحصیل شما بعنوان پرستار در بخش مشغول فعالیت خواهید شد و وظیفه نظارت روزمره ، بررسی علائم بالینی و حیاتی بیماران و انجام دستورات درمانی پزشک بیمار را بر عهده خواهید داشت. دانشجو بایستی حداقل یک ترم در رشته مامایی تحصیل کند تا اجازه تغییر رشته خود را داشته باشد. ما در عصر جدید مامایی آماده ایم تا با مشاوره رایگان شما را در این مسیر یاری دهیم.
طول دوره تحصیل رشته مامایی 4 سال است و دانشجویان باید حدود 130 واحد درسی را بگذرانند. دانشجویان این رشته باید دورههای عملی و کلینیکال را نیز انجام دهند تا بتوانند مهارتهای لازم برای مراقبت از زنان و نوزادان را کسب کنند. بعد از فارغ التحصیلی، فرصتهای شغلی بسیار خوبی در بیمارستانها، مراکز بهداشتی و درمانی و کلینیکهای خصوصی برای فارغ التحصیلان این رشته وجود دارد و مامایی یک حرفه پرکاربرد و ارزشمند است که به افزایش سلامت زنان و نوزادان کمک میکند. رشته مامایی یکی از رشته های پیراپزشکی بوده که هرساله تعداد زیادی از داوطلبان خانم کنکور سراسری تجربی، این رشته را برای آینده تحصیلی و شغلی خود انتخاب می کنند. پس از پذیرفته شدن در رشته مامایی و شرکت در کلاس های این رشته، برخی داوطلبان ممکن است متوجه شوند که به این رشته علاقه ای نداشته و قصد تغییر رشته از مامایی به پرستاری را داشته باشند. شاید برای شما هم سوال پیش آمده باشد که رشته مامایی بهتر است یا پرستاری؟ هردوی این رشته ها جزو زیر شاخه های پیراپزشکی هستند.
تیم عصر جدید مامایی اولین و تنها موسسه آموزشی است که از سال 1395 اختصاصا در حوزه مامایی فعالیت دارد. بخش اول آموزش های مطب داری حرفه ای در مامایی و بخش دوم آموزش دروس ارشد و دکترا مامایی به آسان ترین روش های ممکن. ما در عصر جدید مامایی با استفاده از تجارب استاد مائده شرقی که در حوزه مطب داری موفق هستند، استراتژی مطب داری را به شما میآموزیم. مدت زمان تحصیل در رشته مامایی ۴ سال می باشد و در طی این ۴ سال دانشجویان باید ۱۳۰ واحد درسی را بگذراند. اگر سوالی در مورد نحوه قبولی و رتبه لازم جهت پذیرش این رشته ها در دانشگاه های سراسری و آزاد کشور را دارید میتوانید پيام داده تا مشاوران با تجربه و ماهر موسسه کنکور پزشکي شما را راهنمایی کنند. دانشجوی متقاضی تغییر رشته می بایست رتبه بهتری از آخرین رتبه قبولی رشته پرستاری کسب کرده باشد.
برای گرایش مشاوره در مامایی نیاز نیست درس داخلی جراحی و جنین شناسی مطالعه شود زیرا این دو درس برای این گرایش ضریب صفر دارند، اما درس روانپزشکی در مامایی که ضریب 2 دارد برای این گرایش درس مهمی است. بر اساس نتیجهگیری کلی میتوان گفت که مامایی جامعه نگر نقش موثری در بهبود وضعیت بهداشتی کودکان و زنان جامعه دارد. بنابراین جهت افزایش سطح آگاهی و علم ماماها لازم است برنامه آموزشی مدون و جامعی طراحی و انجام شود. پس از دانشآموختگی هم مثل همه رشتههای دیگر دانشگاهی که در دانشگاههای دولتی، ارائه میشوند، پزشکان، تعهد دارند تا دو برابر مدت تحصیل خود (که از خدمات آموزش رایگان بهرمند بودهاند) در داخل کشور، خدمترسانی کنند یا هزینه آن را بپردازند. روند تاسیس مطب هم، به ویژه در سالهای اخیر، با مشکلات و سختگیریهایی روبهرو شده است که ناشی از رشد فزاینده متقاضیان این رشته دانشگاهی است.
در معرفی رشته مامایی باید گفت که این رشته به مراقبت از زنان باردار، زایمان و پس از آن میپردازد. اگر بخواهید رشته پرستاری را انتخاب کنید باید ابتدا به چند نکته درباره این رشته توجه کنید. بازار کار این رشته به طور کلی در میان سایر گزینه های انتخاب رشته کنکور بهتر است. حقوق یک پرستار در بیمارستان ها یا ارگان های دولتی حتی به ماهیانه 20 میلیون هم میرسد که البته باتوجه به مشکلات پرداخت حقوق کادر درمان، صدای خیلی از پرستار ها را درآورده است. یه نکته مهم که درباره انتخاب رشته کنکور باید بدونید استفاده از نرم افزار های انتخاب رشته هست.
منبع