پنکیک، یک صبحانه کلاسیک آمریکایی است که با شیره افرا سرو می‌شود. با این وجود، این صبحانه لذیذ در سراسر دنیا محبوبیت گسترده‌ای پیدا کرده است و کشورهای مختلف طبق ذائقه غذایی خود، تغییراتی در شیوه تهیه آن اعمال کرده‌اند. برای مثال، نان پوری هندی، کرپ فرانسوی، باکستی ایرلندی، کرمپوگ ولزی، بلینی روسی و …، انواع مختلفی از پنکیک هستند. جالب است بدانید قدمت این غذا به 30،000 سال پیش باز می‌گردد. روش پخت پنکیک ساده و سریع بوده و یک صبحانه مقوی محسوب می‌شود.

خوراکی‌های تشکیل دهنده وعده صبحانه در هر کشوری متفاوت هستند. با این وجود، پنکیک  به یک غذای بین‌المللی تبدیل شده و سر میز صبحانه اکثر کشور‌ها (احتمالاً با کمی تغییر) دیده می‌شود. تهیه یک پنکیک خانگی مواد اولیه زیادی لازم ندارد و خیلی سریع و آسان آماده می‌شود. در نهایت می‌توانید پنکیک را با یک تکه کره و مقداری شیره (انگور، سیب، توت و…) یا کمی عسل، سرو کنید. در این مطلب قصد داریم روش تهیه پنکیک ساده را برایتان شرح دهیم. برای مشاهده طرز تهیه پنکیک به منبع مراجعه کنید .

روش سریع و ساده برای پخت پنکیک ساده

مواد لازم برای تهیه پنکیک:

آرد: یک پیمانه

شیر پر چرب: 1 پیمانه

کره: ۳۰ گرم

شکر: یک قاشق غذاخوری

تخم مرغ: ۱ عدد

بیکینگ پودر: ۱ قاشق مربا خوری

وانیل: یک چهارم قاشق چای‌خوری

نمک: یک چهارم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه پنکیک ساده:

تخم‌مرغ‌ها را در یک کاسه بزرگ بشکنید و خوب هم بزنید. شکر را به آن اضافه کرده و تا وقتی که به شکل یک کرم لطیف و آب شدن شکرها به هم زدن ادامه دهید.

سپس وانیل را اضافه کرده و به خوبی با مواد مخلوط کنید.

کره آب شده را همراه با شیر به مواد اضافه کرده و خوب بهم بزنید تا یکدست شوند.

در آخر نمک، بیکینگ پودر و آرد را با هم از الک کنید و سپس به مواد اضافه کنید. برای مخلوط کردن آرد با مواد، به جای همزن برقی از قاشق استفاده کنید تا پنکیک‌تان در زمان طبخ کمی پفدار و پوک شود.

روغن را در یک تابه روی شعله متوسط داغ کنید. وقتی گلوله‌های آرد کاملا با مواد مخلوط شد، یک قاشق پر از مواد را بردارید و به شکل یک دایره در تابه بریزید. پس از سرخ شدن پنکیک، روی دیگر آن را در تابه برگردانده و سرخ کنید.

این پنکیک را می‌توانید با شیره انگور، شربت آلبالو، عسل سرو کنید.

تاریخچه پنکیک

تاریخچه پنکیک پنکیک ساده

پنکیک، قرن‌هاست که به عنوان یک غذای محبوب‌ در فرهنگ‌های غذایی محتلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. قدمت پخت پنکیک به 30،000 سال پیش و به عصر سنگ (عصر حجر) مربوط می‌شود. پژوهشگران باستان شناس طی تحقیقاتشان در ایتالیا، بقایای تکه‌های پنکیک‌ را در معده یک مومیایی به نام “اوتسی مرد یخی” (Otzi Iceman) که 5،300 سال پیش می‌زیسته است، کشف کردند.

در یونان و روم باستان، برای تهیه پنکیک از آرد گندم، روغن زیتون، عسل و شیر بریده استفاده می‌کردند. شاعران یونان باستان، “کراتینوس” و “مگنز” در شعرهای خود در مورد پنکیک نوشتند. حتی “شکسپیر” در نمایشنامه‌های معروف خود از این غذا یاد می‌کند. در طول دوره رنسانس انگلیس، پنکیک‌ها با انواع ادویه‌های مختلف، گلاب و سیب طعم‌دار می‌شدند.

نام “پنکیک” اولین بار در قرن 15 میلادی مورد استفاده قرار گرفت، اما در قرن نوزدهم در آمریکا به یک لغت استاندارد برای نامگذاری این صبحانه خوشمزه تبدیل شد. قبل از این نامگذاری رسمی، پنکیک در ایالات متحده اسامی مختلفی داشت. کیک هندی، کیک جانی، کیک مسافرتی، کیک گندم سیاه و کیک کبابی ار جمله این نام‌ها هستند. پنکیک‌های اولیه آمریکایی را با گندم سیاه یا آرد ذرت درست می‌کردند. توماس جفرسون آنقدر عاشق پنکیک بود که دستور تهیه پنکیک را از کاخ سفید برای شهر زادگاهش فرستاد.

ارزش غذایی 100 گرم پنکیک:

کالری: 227 گرم

پروتئین: 6 گرم

ویتامین آ: 3%

کلسیم: 23%

آهن: 9%

چربی: 10 گرم

کربوهیدرات: 28 گرم

کلام آخر

پنکیک صبحانه، در طول زمان امتحان خود را پس داده و به یک وعده غذایی پرطرفدار در سراسر دنیا تبدیل شده است. پنکیک جایگاه ویژه‌ای در قلب طرفدارانش دارد و هر روز صبح اعضای خانواده را گرد هم جمع می‌کند. صبح یک روز تعطیل می‌تواند بهترین فرصت برای پخت یک پنکیک خانگی خوشمزه برای پدر و مادر یا کسانی باشد که دوستشان دارید.

یکی از خوبی‌های پنکیک این است که می‌توان آن را همراه با افزودنی‌های مختلف و طبق سلیقه مصرف کننده سرو کرد. همچنین، این صبحانه لذیذ علاوه بر مواد مغذی فراوان، به دلیل داشتن تخم‌مرغ سرشار از پروتئین بوده و برای مدت طولانی شما را سیر نگه می‌دارد.