40 کشور جهان در مسیر فقر شدید قرار دارند
وی ادامه داد: گزارش های سازمان های تخصصی درباره خشکسالی و تغییرات اقلیمی نشان می دهد که این پدیده ها جهانی است به طوری که در سال های آینده 40 کشور جهان به عنوان مثال ایران را تحت تاثیر قرار خواهد داد. انتظار میرود تولید غذا و امنیت در سالهای آینده جزو اولویتهای دولتهای کشورهای آسیبدیده باشد و باید برای مقابله با آن برنامهریزی کنند. این به این دلیل است که در نیمه اول سال زراعی 2022، چین 69 درصد ذخایر ذرت، 60 درصد برنج و 51 درصد از ذخایر گندم جهان را در اختیار دارد. این بدان معناست که کمتر از 20 درصد از جمعیت جهان موفق شده اند بیش از نیمی از ذرت و سایر غلات جهان را ذخیره کنند، که باعث افزایش سرسام آور قیمت ها در سراسر جهان شده و به طور بالقوه کشورهای بیشتری را به سمت قحطی سوق می دهد.
تسریع اقدامات بیابان زدایی
حاجی بگلو افزود: در این شرایط در ارتباط با حفظ آب و خاک و مبارزه با فرسایش بادی که پایداری چرخه تولید را تضمین می کند، لازم است اقدامات بیابان زدایی با حجم و سرعت بیشتری انجام شود. با توجه به اینکه اقدامات بیولوژیکی به ویژه استفاده از گونه های درختچه ای در شرایط خشکسالی خطر بالایی دارد، پیشنهاد می شود از سایر اقدامات بیابان زدایی در این شرایط استفاده شود. علاوه بر این اقدامات و راهکارهای موثر کاهش، اقدامات بیابانزدایی با استفاده از روشهای بیومکانیکی مانند رسوبگیر، مالچ غیر زنده و مالچ شن در محلهای جمعآوری و انتقال شن و روشهایی مانند پنجرههای کوتاه و مالچپاشی در مناطق رسوبگذاری انجام میشود. وجود دارد عدم توجه به تامین منابع اعتباری کافی برای مقابله با مشکلات ناشی از فرسایش بادی و مدیریت بحران موجب میشود تا ادارات برنامهریزی کشور در سالهای آینده هزینههای بیشتری را برای کنترل مناطق بحرانی توزیع اعتبار متحمل شوند.
4 میلیون هکتار از مناطق بحرانی در انتظار اقدامات بیابان زدایی است
بر اساس گزارش سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، به گفته حاجی بگلو، توان کشور در کنترل این مناطق تقریباً 150 تا 200 هزار هکتار در سال است که بحران فرسایش بادی در سطح کشور حدود 4 میلیون نفر است. هکتارهای اولویت دار که برای عبور از این بحران باید تثبیت شوند. کارشناسان معتقدند اگر ظرفیت به حداقل 500 هزار هکتار در سال افزایش یابد، می توان بر این بحران فائق آمد.
منبع: گل سپید